Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Joseph = Jippie (part two)

januari29

Bij een bezoekje aan De Bijenkorf, liep ik samen met Marcia ff naar de keukenafdeling. Marcia wilde kijken naar een nieuwe keukenweegschaal voor haar Cake Boss-enterprise. Daarin had De Bijenkorf helaas niet al te veel keus of véél te duur, maar al rondslenterend werd mijn aandacht plotsklaps getrokken door een stand met fleurig keukengerei. Ik ontdekte meteen mijn zo geliefde Joseph Joseph – Index (snijplanken in houder met kleurtjes)…..ik liep er op af….en mijn hart sloeg een sprongetje over! De hele stand bestond uit louter en alleen spullen van Joseph Joseph. Spullen die ik nog nooit gezien had maar meteen àllemaal wilde hebben (ik wil het, ik wil het, ik wil het!). Slakommen, stampers, vijzels, vergieten, maatbekers, snijgerei….you name it en ’t was er!  En allemaal in dat mooie, moderne, strakke, maar altijd zeer functionele design van de Joseph-brothers.

De website is een absolute aanrader wat mij betreft:  www.joseph-joseph.nl

Hier alvast een paar van m’n favorieten (Sinterklaas en Kerstman, let u even op?!)

Eigen Huis en Balkon…..

augustus4

Zoals inmiddels traditie geworden is, loopt mijn moeder (voor de 6e keer) mee met de 4Daagse van Nijmegen. Ook haar broer loopt mee (vorig jaar met m’n vriendin, maar dit jaar alleen) en dit betekent dat m’n pa en ma allebei de hele 4Daagse-week bij de betreffende oom logeren in het zéér nabijgelegen Velp. M’n pa verveelt zich zo’n week dan wel een beetje….maar dáár had Frankie wel ideeën over !  How ‘bout een “Klus-week” bij zoonlief (that would be me)??

Al een tijdje wilde ik wat kleine klusjes doen in huis en het toilet opknappen en opnieuw witten cq. schilderen….. Aangezien ik over niet erg veel “klus”-ervaring beschik en bovendien NIET (ik herhaal: NIET) gezegend ben met erg veel geduld als het gaat om precisie-werkjes of dingen recht ophangen, leek het me een goed idee om pa hiervoor in te schakelen, aangezien deze over 2 gouden handjes beschikt. Bovendien had ik van mijn verjaardagcentjes (allemaal nogmaals bedankt hiervoor!) een mobiele air-conditioning aangeschaft ! Het nadeel van zo’n apparaat is echter dat er een slang naar buiten moet om de hete lucht ook af te voeren….in mijn appartementje betekent dat: balkondeur (te) ver open, luchtslang naar buiten, insecten naar binnen, warmte ook weer naar binnen en géen resultaat ! 

Nu kwam ik op het (al zeg ik het zelf) lumineuze idee om dit probleem wellicht via een nog te installeren kattenluikje op te lossen. Zelfs Pa Schut stond te kijken van dergelijk bouwkundig inzicht en meende dat dit wel eens kon gaan werken. Dus….kattenluikje gekocht, gat in de balkondeur gezaagd en “ffkes” het luikje bevestigd (en diverse nieuwe vloekwoorden bedacht tijdens dit hele proces). Resultaat is uitermate bevredigend: luchtslang netjes naar buiten, insecten ook buiten, warmte ook buiten en een heerlijk koele woonkamer BINNEN !!  En in de winter sluiten we het luikje hermetisch af en verlies ik er ook geen warmte door… Ook de slaapkamer mocht aanzienlijk koeler, daarvoor had ik een (eenmaal uitgepakt hele flinke) plafondventilator aangeschaft (mét remote en dimmer) welke voor een bijzonder aangenaam briesje zorgt en op de hoogste stand mét slaapkamer en al wil opstijgen !!

nieuwe ventilator en houten luxaflex

Toen nog het toilet schilderen en pimpen….. Gekozen voor een aantal nieuwe accessoires, zoals zeeppompje, toiletrolhouder mét deksel, nieuwe spiegel, nieuwe verlichting, nieuwe toiletmat, nieuwe rollenhouder maar vooral voor een nieuw kleurtje op de muren. Gekozen hebben we voor nevelwit op 3 v/d 4 wanden, op de achterwand knalt echter diepblauw de ruimte in, om de scheve wanden te maskeren zelfs voorzien van een sierlijstje!  De toiletmat is in dezelfde kleurstelling en maakt het plaatje compleet. Jammer dat de door mij uitgezochte accessoires van Boston (ook zonder erop te letten) achteraf gewoon weer de duurste uit het volledige PRAXIS-assortiment bleken te zijn, maar een kniesoor die erop let, nietwaar? (zeldzaam talent is dat toch).  Het enige dat nu nog ontbreekt is een kek kunstwerkje aan die mooie blauwe achterwand, dus…..the search continues !  Suggesties zijn welkom!

nieuw toilet

diepblauwe achterwand

Nieuw gepimpt toilet met de contrasterende diepblauwe achterwand…….

Slaap Frankie Slaap….

juni18

Eindelijk is ie gearriveerd; ons spiksplinternieuwe, mooie bed !! En nog veel eerder dan gepland ook, levertijd tussen 14:00 – 17:00 uur, maar om 11:00 een telefoontje of het nú ook uitkwam !! Dat kwam het wel, scheelt me weer een middag wachten, niewaar? Met een klein half uurtje hadden de heren van BeterBed het allemaal netjes gepiept (dat is toch even wat anders als zelf gefrustreerd allerlei IKEA-shit in elkaar schroeven, waar je de hele godganse pokke-middag mee bezig bent).

In m’n slaapkamer is ie niet zo best te fotograferen, daarom maar even een picca’tje van in de showroom. (‘grappig’ hoe zo’n “vanaf € 499,-“-prijs gewoon eindigt in 1900 keiharde pietermannen (ná onderhandelen!), maar goed…….kleinigheidjes hou je altijd !)

 

Wij noemen hem : 'De Canada"

Wij noemen hem : 'De Canada"

Het oog wil ook wat……

juni16

Misschien komt het door m’n Horeca-achtergrond, misschien heb ik bij McDonald’s en Burger King téveel cursussen gehad, maar het liefst zou ik mijn eigen keuken “runnen” als een Gordon Ramsay, als het gaat om kwaliteit en hygiëne. Een van de belangrijkste elementen in dit voornemen is het correct (lees: hygiënisch) gebruik van verschillende snijplanken voor verschillende voedselsoorten.

Ik was van plan hiertoe een aantal snijplanken aan te schaffen in verschillende kleuren, zoals dit in restaurants ook verplicht is (blauw voor vis, rood voor vlees enz, wit voor kip enz.). Helaas is mijn keuken maar van bescheiden afmetingen en ik zat alweer te dubben waar ik al die snijplanken dan zou moeten laten. Tot…………………bij de MAKRO de aandacht werd getrokken door de “Joseph Joseph“; een viertal snijplanken in bescheiden formaat, in de juiste kleuren en voorzien van kekke icoontjes én te plaatsen in een handige houder die ook nog eens prettig voor Frankie’s ogen bleek te zijn !!

Joseph = Jippie !

Joseph Joseph

Joseph Joseph