Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Perfect-10-car-garage (nr. 7)

juni6

Om de vaart er lekker in te houden, gooien we nr. 7 van de ultieme 10-car-garage er ook maar weer achteraan. Wat is voor jou de ultieme Grand Tourer (GT…van het Italiaanse ‘Gran Turismo’, weetjewel)? Welke auto neem jij voor verre reizen (in je eentje), die snel, maar vooral comfortabel is,  die soepel rijdt en die op elke bestemming gezien mag worden en dan niet struikelt over de eerste de beste verkeersdrempel? Ik vind dit zelf wel een moeilijke; Jaguars zijn over het algemeen erg comfortabel (en sportief), maar die zouden dan al 50% van m’n perfect garage in beslag nemen. Misschien toch even tijd voor een wat minder voor de hand liggende keuze? Lastig…lastig…lastig…!

Het is voor mij geworden: de Italiaan met de luide brul en de drietand;   de Maserati Quattroporte !!

Reizen doe je in stijl………..en dat kan in deze bolide. Binnenin is het prettig vertoeven en als je het gaspedaal intrapt, krijg je een schop in je rug! En als je dat niet wilt, zet je ‘m lekker op cruisecontrol en roffel je de kilometers af.

maserati-quattroporte-black-5maserati-quattroporte-black-4Photos_BFC6F2B3-658B-4F25-B6FB-1D75E9E01D7A_304x924

 

 

Hete Vrede

oktober16

Afgelopen donderdagavond ben ik samen met Marcia naar een voorstellling van Claudia De Breij geweest. Door een aantal fragmenten op tv en doordat Marcia enkele liedjes van haar erg mooi vond, werd mijn nieuwsgierigheid dusdanig geprikkeld dat we ons hadden ingeschreven voor kaarten (hier in de Arnhemse schouwburg). En die kregen we dus ook toegewezen (hoera!).

De titel van de voorstelling was : “Hete Vrede(als in; ná de “koude” oorlog). Het thema: hoe kijkt men in 2060 terug op deze tijd en was je toen zelf eigenlijk ‘goed’ of ‘fout’……….want wat deed jij na de aanslagen op 9-11, welke rol nam jij op je tijdens de Kredietcrisis, wat deed jij tegen de koude, liefdeloze wind die er momenteel door Nederland waait en die gevoed wordt door angst en onverschilligheid???

Claudia bracht een zeer vermakelijke voorstelling waarin ze het publiek goed aan het denken zette, maar bovenal wist te vermaken met humor en zeer gevoelige liedjes.

Hieronder één van de (wat ons betreft) pareltjes uit bovenstaande show:

Claudia De Breij – Mag ik dan bij jou?

Six Word Story……….ga er maar aan staan

mei20
Ik zag het bij DWDD, een groepje schrijvers (al dan niet bekend), onder leiding van Kluun die hun projectje aan het promoten waren. Zg. “Six-word-story”, in zes woorden (niet meer, niet minder) een heel verhaal vertellen, spanning opwekken of misschien juist aan het denken zetten. Gebaseerd op deze six-word-story van Hemingway: “For Sale: baby shoes, never worn…”. Volgens eigen zeggen zijn best geschreven verhaal ooit.
Hieronder een paar voorbeelden die ik zelf behoorlijk goed vind:
Ja?… Wat?… Nee!… Alweer?… Jezus!… Lul.’’
HERMAN KOCH
‘Ik luister’, zei hij, en zapte.’
CINDY WILLEMS
‘Hij hoorde nog: “Beademing mag uit…”‘
MAXIM VAN WIJK
‘De dood verhinderde Jack’s laatste woorden’
HERMAN BRUSSELMANS
“Ja ?!?”, zei hij,…..ik zei niets.
FRANK SCHUT
Zijn zwijgen deed alle lawaai verstommen.
FRANK SCHUT
Mocht je er zelf ook nog eentje weten, dan zie ik deze graag terug als comment op deze posts, ik zal hem dan op de website opnieuw vermelden.

I’m feeling sick already…..

mei19

Deze clip werd me toegemaild door miene Schwiegermutter. Als hoogte-enthousiast (NOT!), begon ik in ieder geval per seconde hárder in die muis te knijpen, gatverredamme wat scary !

Zeker de moeite waard om even virtueel mee te lopen met de cameraman (nutcase), but….you gotta see for yourself !!

“El Camino Del Rey” – Deathtrail

I am your constant companion….

maart27

I am your constant companion.
 

I am your greatest helper and your heaviest burden.

I will push you onward and drag you down to failure.
I am completely at your demand.

Half the things you do you might as well turn over to me
– I will do them quickly and correctly.

I am easily managed- you must be firm with me.
Show me exactly how you want something done and after a few lessons, I will do it automatically.

I am the servant of great people,
and alas, of all failures as well.
Those who are great, I made great.
Those who are failures, I made failures.

I am not a machine though.
I work with the precision of a machine,
and the intelligence of a person.

You may run me for profit
or run me for ruin –
it makes no difference to me.

Take me, train me, be firm with me
and I will place the world at your feet.

Be easy with me and I will destroy you.

Who am I?

I am your habit.”

English Comedy

februari9

Als fervent liefhebber van English Comedy, mag ik graag een dvd-tje van Not the Nine o’Clock News, BlackAdder, Fawly Towers, Absolutely Fabulous en soortgelijken opzetten. Er zijn binnen dit genre een aantal acteurs die leuk blijven en die je in diverse series ziet terugkomen. Dawn French, Jennifer Saunders, Rowan Atkinson, Hugh Laurie, Stephen Fry, Rick Mayall om er maar een paar te noemen. Inmiddels hebben deze mensen ook op andere vlakken dan acteren hun sporen verdiend. Zo bedachten French & Saunders o.a. de comedyseries “Absolutely Fabulous” en “The Vicar of Dibley”, bedacht Rowan Atkinson het legendarische typetje Mr. Bean, schreef Rick Mayall de serie “The Young Ones” en “Bottom” en is Hugh Laurie tegenwoordig vooral te bewonderen als nukkige dokter in “House”. Om maar even ode te brengen aan de roots, hieronder enkele leuke fragmenten uit de tijd van weleer :

Dr. House in vroegere tijden, uit: “A bit of Fry and Laurie”

The French & Saunders Show (no Macbooks were harmed during this production…)

What goes around…..

januari14

Onder het motto : “Zo je doet, zo je ontmoet….”,  heeft het Belgische TV-programma “Basta!” een practical joke uitgevoerd bij telecombedrijf Mobistar. Zij plaatsten een container (met de makers erin en een telefoonnummer op de buitenkant) precies vóór de ingang van het parkeerterrein van Mobistar. Dit is gewoon té grappig !

What goes around, comes around……

Michael McIntyre…..funny shit !!

oktober14

Hier heb ik me bij bescheurd, zo grappig….en zó herkenbaar…!
Check je voorraadkast…..wedden dat er John West inligt?

Quote of the week:

juni1

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind ! “     Dr. Seuss

Macht van de gewoonte?

mei31

“Gewoonte spreidt haar uitgestrekte en fijnmazige net uit over grote gebieden van ons leven en denken en probeert er steeds meer in te vangen…..”      Nyanaponika

Bovenstaand citaat vind ik erg treffend. Natuurlijk, structuren zijn onmisbaar als je enigszins effectief wilt functioneren. Ontbijten bijvoorbeeld, zodat je energie hebt en helder kunt denken. Op tijd naar bed gaan, zodat je genoeg slaap krijgt. Afspraken maken om vrienden te bezoeken. Het zijn maar enkele voorbeelden (die op mij in ’t bijzonder van toepassing zijn…).

Maar het zou mooi zijn als er een waarschuwingsbelletje ging rinkelen als we dingen alleen maar doen omdat we dit nu eenmaal zo gewend zijn. Als we jarenlang een bepaalde functie uitoefenen, zonder dat ons hart erin ligt. Als we onszelf niet meer afvragen of we ons leven wel met deze partner willen delen. Als we in de supermarkt werktuiglijk naar dezelfde producten grijpen, zonder erover na te denken wat het effect van dit handelen is op onze gezondheid (en die van onze planeet).

Pas als we kunnen ontsnappen aan de macht van gewoonte, leven we in plaats van te worden geleefd !

« Older Entries