Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Stichting LIMITS AWAY

december8

Jajajaja………hij is er eindelijk gekomen; onze eigen stichting, genaamd : “LIMITS AWAY“.

Wij hebben het afgelopen jaar veel tijd doorgebracht met een familie, waarvan het middelste kind plots te maken kreeg met botkanker. Van dichtbij werd pas goed duidelijk wàt een verschrikkelijke impact zoiets heeft op het kind, maar ook op de rest van het gezin. Ook de mazen in de dekking van de zorgverzekeraars en hulpverlenende instanties werden pijnlijk duidelijk. Marcia en ik hebben erover gepraat en vonden dat we hier iets mee moesten doen. Het idee groeide om een stichting op te richten die in zulke gevallen een steuntje in de rug kan bieden, financieel of juist op immaterieel gebied. Een stichting die het gezinsleven weer een beetje kleur zou kunnen geven, de ouders even zou kunnen ontlasten en die het totale gezin even afleiding zou kunnen bieden van de ziekte…….even niet denken in ónmogelijkheden maar juist in mogelijkheden! 

Díe stichting moet Stichting LIMITS AWAY worden !!

Wij hebben het toch maar mooi geflikt om in een periode van slechts enkele weken al volledig “in de lucht” te zijn, officieel en wel. Vandaar heel even een VEER IN DE REET van àlle mensen die dit mede mogelijk hebben gemaakt !! Speciale dank daarbij aan Rosanita, Wim, Fiona en Arjan !!

Naamsbekendheid is een must, aan een ieder die dit leest: spread the news, mail, stuur en vertel erover……..we kunnen echt àlle hulp en promotie gebruiken !

Wij hebben er in ieder geval veel zin in……..18 december hebben we onze eerste grote actie-dag op het Hendrik Pierson College te Zetten.

Check voor meer info (en een eventuele bijdrage) :    www.limits-away.nl

(Voor de site-owners onder u, schroom niet om ons te linken  ;-))

:……De Efteling………

mei18

De Veer in de Reet gaat deze keer naar : De Efteling !

Afgelopen zondag ging ik met een bont gezelschap, waaronder een meisje in een rolstoel, naar de Efteling. Natuurlijk verwacht je wel dat er enigszins rekening wordt gehouden met minder valide bezoekers, maar….. de service van De Efteling mocht er wezen ! 

* De rolstoel kon bij (bijna) alle attracties probleemloos via een aparte ingang- cq. uitgang naar binnen;  * Er mochten telkens 2 begeleiders mee; * Overal werd moeite gedaan om de groep compleet te houden met de groepsleden die gewoon in de rij stonden ;  * We kregen voorrang en konden in de meeste gevallen direct instappen! (sommige attracties werden gewoon even stilgezet) ;  * Medewerkers deden hun best om het allemaal zo prettig mogelijk te maken……….kortom;  CHAPEAU !!

Vandaar:  een GOUDEN Veer in de Reet voor De Efteling !!