Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Perfect-10-car-garage (nr. 7)

juni6

Om de vaart er lekker in te houden, gooien we nr. 7 van de ultieme 10-car-garage er ook maar weer achteraan. Wat is voor jou de ultieme Grand Tourer (GT…van het Italiaanse ‘Gran Turismo’, weetjewel)? Welke auto neem jij voor verre reizen (in je eentje), die snel, maar vooral comfortabel is,  die soepel rijdt en die op elke bestemming gezien mag worden en dan niet struikelt over de eerste de beste verkeersdrempel? Ik vind dit zelf wel een moeilijke; Jaguars zijn over het algemeen erg comfortabel (en sportief), maar die zouden dan al 50% van m’n perfect garage in beslag nemen. Misschien toch even tijd voor een wat minder voor de hand liggende keuze? Lastig…lastig…lastig…!

Het is voor mij geworden: de Italiaan met de luide brul en de drietand;   de Maserati Quattroporte !!

Reizen doe je in stijl………..en dat kan in deze bolide. Binnenin is het prettig vertoeven en als je het gaspedaal intrapt, krijg je een schop in je rug! En als je dat niet wilt, zet je ‘m lekker op cruisecontrol en roffel je de kilometers af.

maserati-quattroporte-black-5maserati-quattroporte-black-4Photos_BFC6F2B3-658B-4F25-B6FB-1D75E9E01D7A_304x924

 

 

Perfect-10-car-garage (nr. 6)

mei27

Na een korte (ahum) onderbreking, besluit ik bij deze om mijn ultieme auto-top-10 toch maar eens af te maken. De categorie deze keer is “SHOPPING-CAR”, oftewel; voor welk boodschappenautootje zou je kiezen? Deze dient dus voor stadsverkeer (ook die Italiaanse kleine straatjes) geschikt te zijn, makkelijk te parkeren maar met toch enige ruimte voor de dagelijkse boodschapjes.

Mijn keuze is gevallen op:       de MINI COOPER (classic)

Wendbaar, legendarische wegligging, easy to park, hoge aaibaarheidsfactor en gewoon een leuk ding om te zien! En die kratten bier kunnen gewoon op de achterbank !

Mini-Cooper s_mini-cooper

 

 

Perfect-10-car-garage (nr. 5)

april20

Deze keer een must-have in iedere garage……the FAMILY-vehicle !! In wat voor auto gaan jouw kinderen lange afstanden tegemoet of juist naar tennis-, viool- of bijles? Oftewel…..de hond moet erin passen, de kids ook en je bagage ook. Deze mag dus een maatje groter…. Wat gaat het worden?

Mijn keuze hierin is duidelijk……hoewel het merk voor mijn smaak iets teveel neigt naar “bling”-design de laatste tijd, mijns inziens qua gebruiksgemak, comfort en diversiteit nog altijd onovertroffen:   de RANGE ROVER Vogue

(en dan graag zonder verbrede wielkasten, dikke velgen en allerlei poeha erop…gewoon lekker beschaafd houden!)

Range_Rover_gallery_7D39019B-1411-4970-8399-A652A079F2A7_307x924

0319584-Land-Rover-Range-Rover-TDV8-Vogue-2010

Perfect-10-car-garage (nr.4)

april10

De categorie van vandaag voor de ultieme 10-car-garage van je dromen is er een waar je al je creativiteit op los mag laten.
Think outside of the box, the sky is the limit. Houd in gedachten: er bestaan géén restricties voor jouw perfect-10-car-garage, niet in geld of in haalbaarheid!

What is the ultimate FUN-car for your perfect-10-car-garage !?!?

Voor mij is dat er eentje die naar mijn mening gewoonweg wel de leukste rij-sensatie moet opleveren die je je maar kan wensen. Elk klein jongetje wil straaljagerpiloot worden…..in deze auto ben je dat ook een beetje !! En dan ook nog een Nederlands product….kan haast niet mooier…..

May I introduce you to:                the CARVER One

Hoe vet is dit? Met z'n tweeën áchter elkaar in de cockpit zitten en dan zó fucking schuin de bocht door kunnen??

Hoe vet is dit? Met z’n tweeën áchter elkaar in de cockpit zitten en dan zó fucking schuin de bocht door kunnen??

carver_small

posted under De Lijstjes | 1 Comment »

Perfect-10-car-garage (nr.3)

april8

In de perfect-10-car-garage is het de bedoeling om ongeacht de haalbaarheid en kosten ervan, je ideale garage met 10 auto’s samen te stellen. Van belang is wel dat aan alle categorieën (qua bruikbaarheid) zijn voldaan, met andere woorden; er moet ook een boodschappen-auto bijzitten, eentje voor de fun, een oldtimer, eentje die zakelijk gebruikt kan worden enz..

Vandaag categorie nr. 3:   Welke auto gebruik je als zakelijk vervoersmiddel?

Voor mij is dit een makkelijke categorie, ik ben sinds jaar en dag fan van het Britse (thans Indiase) automerk JAGUAR. Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de ingehouden subtiele Engelse styling, de prestaties t.o.v. de prijs en gewoon de klasse die het merk lang heeft uitgestraald. In handen van het Ford-concern begonnen hier wat barstjes in te komen; een Jaguar-stationwagon?, een “instapmodel”-Jaguar?……zaken die in mijn optiek de plank faliekant missloegen. Maar het Indiase Tataa-concern heeft als nieuwe eigenaar de Jaguar-traditie een goed gevolg gegeven. Kwalitatief goede auto’s, met gevoel voor styling en klasse, maar wel in een modern jasje. Dat ze dan nog steeds een XF-sportswagon produceren, neem ik dan maar voor lief. Ik kies zakelijk zéker voor deze:

50806-01-jag-
50806-04-jag-

de JAGUAR XJ-R
van buiten een zakenbolide, maar wel van 0-100 km/h in 5,3 seconden (!)

posted under De Lijstjes | 1 Comment »

Perfect-10-car-garage (part 2)

april8

De perfect-10-car-garage is een fictieve garage die jij mag samenstellen als je het helemaal voor het zeggen had en geld dus geen rol speelt. Er zijn wel verschillende categorieën die “gedekt” moeten worden, dus niet alleen de racemonsters, maar ook de family-car en de fun-car en het zakelijke transport dienen vertegenwoordigd te zijn.

Vandaag een makkelijke; welke auto heb je in gedachten als ultieme keuze voor de categorie:  sportscar?

Remember, geld speelt geen rol, maar snelheid misschien des te meer….
Mijn keuze is in ieder geval duidelijk; een auto die je niet koopt op basis van enige vorm van ratio:

 

images2 images

de  LAMBORGHINI  Reventón
Styling door de Italianen, techniek door de Duitsers (van Audi)….en natuurlijk met zo’n lekkere vette V12 achter de stoelen.

posted under De Lijstjes | 2 Comments »

Perfect-10-car-garage (nr.1)

april5

Met enkele ex-collegae, maakten we er ooit een sport van om allerlei lijstjes samen te stellen (beetje mannending waarschijnlijk). Top 10 van dit, Top 10 van dat….ik heb een en ander erop nagezocht en al in oude HAVO/MEAO schoolagenda’s werden deze praktijken door mij (en toenmalige klasgenoten) beoefend (al waren het toen nog top-3’s).

Daarom een 10 (!) delige post over mijn Perfect-10-car-garage. Doel is om een fictieve garage bij elkaar te selecteren waarbij geld geen rol speelt, maar smaak en bruikbaarheid des te meer. In je garage dienen auto’s te staan voor alle gelegenheden : zakelijk, praktisch, sportief, extravagant, vrije tijd en ga zo maar door. Natuurlijk mogen er best meerdere voertuigen per categorie zijn.

De categorie van vandaag is : Classic……welke auto (en in welke kleur) kies jij hiervoor??

Dit is mijn keuze:

Jaguar E-type s1 convertible

Jaguar E-Type Roadster (series 1)

Volgens Enzo Ferrari himself nog steeds de mooiste auto ooit gemaakt. In 1961 al baanbrekend qua prijs en prestaties en zijn typische jaren-60 styling is wat mij betreft tot op de dag van vandaag onovertroffen !!

 

 

 

30 Day Song Challenge…..day 30 (the end)

december23

Eenmaal begonnen aan deze challenge, vlogen de categorieën m’n hersenpan in (of uit), naarmate de tijd echter vorderde bleken een aantal categorieën niet interessant genoeg te zijn naar mijn smaak. Ik nam derhalve de vrijheid om e.e.a. aan te passen aan mijn eigen interesses. Hierdoor maakte ik het mijzelf echter wel een stuk moeilijker om aan 30 categorieën te komen. Hetgeen weer resulteerde in het nodige geworstel om echt élke dag een post te produceren. Dat lukte op het eind dus echt niet meer…… Maar nu is er dan een einde gekomen aan deze (kleine) lijdensweg. Ik hoop dat er voor ieder wat interessants bij heeft gezeten of je tenminste aan het denken heeft gezet. Thanks voor de reacties !!

De categorie voor dag nr. 30 is :

“Welk nummer van jouw favo-artist had nooit opgenomen mogen worden?”

Voor mij moet dat dus een nummer van U2 of Pearl Jam worden. Hoewel ik het origineel briljant vind, vond U2 het nodig om een 2e versie op te nemen van het nummer “One”, nu met Mary J. Blige in duet. Hoewel ik de soul van Mary best kan waarderen, slaat ze hier de plank echter volledig mis !  Waar dit nummer een treurig, afscheidsnummer van een liefde zou moeten zijn….maakt zij er een nummer van frustratie en geschreeuw van. Bovendien leent dit nummer zich niet voor vocale toonladdertjes en veel vertoon, daarmee verneukt ze de boel. Dat U2 het dan blijkbaar toch nog goed genoeg vond om uit te brengen heeft mij altijd verbaasd. Waarom zou je een nummer dat nagenoeg perfect is op het spel zetten voor een duetje?? Vandaar mijn keuze:

U2 & Mary J. Blige – One

30 Day Song Challenge…..day 29

december18

De challenge nadert z’n einde (ik hoor u een zucht van verlichting slaken (ikzelf namelijk ook…). De één na laatste categorie luidt;

“Noem een liedje dat je leuk vindt, maar dat niet in een taal is die je spreekt of verstaat ?”

Niet de meest simpele vraag misschien, maar in onze huidige internationale samenleving moet daar toch een antwoord op te geven zijn, niet? Helaas spreek ik Nederlands, Duits en Engels en versta ik redelijk Frans…..dus die vallen al af, maakt het er bepaald niet makkelijker op. Mijn keuze wordt:

Zucchero Fornaciari – Il Volo

Die Italianen zijn toch al zo goed in mooie melodietjes….jammer dat ze zo vaak slecht vertaald worden of nog slechter gecoverd.

30 Day Song Challenge…..day 28

december16

De categorieën raken langzaamaan uitgeput (worstel, worstel). Goede ideeën zijn wat dat betreft zeer welkom!

Welk nummer heeft volgens jou :  “The beste video-clip…..”

Goed art-work, mooi origineel idee of juist lekker fout…..anything goes…

Mijn keuze is gevallen op een clip die ik altijd mooi heb gevonden, misschien beetje ouderwets, maar steekt gewoon goed grafisch in elkaar én past goed bij het nummer:

Dire Straits : Brother in Arms

« Older Entries