Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Nieuwe schuilnaam….!

juni8
Wie-o-wie zou dáár nou mee bedoeld worden??

Wie-o-wie zou dáár nou mee bedoeld worden??

Sta ik es een keer in de krant (op een positieve manier), zitten er foutjes in. Behalve het feit dat we helemaal géén kampioen geworden zijn (maar wel gepromoveerd), voel ik me op de een of andere manier ook niet écht gevleid bij deze eervolle vermelding. Waar zou dát nou aan liggen?

Selectiebeleid door Pioneer

juni5

Helaas……mijn geliefde Pioneer Receiver cq. DVD/CD-speler heeft een nieuw euvel ontwikkeld !  Nu, na bijna 8 jaar geleden te zijn gekozen vanwege het fantastische geluid (en de niet onaantrekkelijke prijs)………heeft mijn Pioneertje besloten een selectief beleid toe te passen over welke audio-cd’s er al dan niet door hem geaccepteerd worden. Is Pioneertje het niet eens over mijn keuze, weigert hij het schijfje te spelen en laat dit middels de “eject”-functie duidelijk zien. De Counting Crows werden zonder pardon retour gezonden, de Dire Straits mochten (maar liefst) 4 hele tracks spelen alvorens ook zij alsnog ge-ejecteerd werden. Gek genoeg kan Pioneertje het werk van mijn geliefde U2 blijkbaar nog wel waarderen (hetgeen ook de enige reden is waarom ik hem nog niet 3-hoog van ’t balkon heb gemieterd). DVD’s leveren vreemd genoeg geen enkel probleem op. Nu heb ik Pioneertje al eens eerder moeten laten voorzien van een nieuwe lens, waarbij ik de opmerking meekreeg dat als er weer problemen waren, het niet meer de moeite waard was om nog eens te laten repareren….dusss…….!!??

Ik hoop dat mijn zeer vermanende toespraak van eerder deze avond (mèt dreigementen) in de loop van het weekend zijn vruchten gaat afwerpen, maar ik vrees dat ik op zoek moet naar een (betaalbare) vervanging met dezelfde hoogwaardige sound…. (zzucht, ik heb ook es een keer wat spaargeld staan…..).  En nu heeft m’n Philips breedbeeld ook nog 2 lichte verticale strepen in ’t scherm gekregen, zul je zien dat die er ook één dezer dagen mee ophoudt !!

Ik wou dat ik wat rijker was en niet zo grappig…………..

En toen was het……PLONS !!

april30

Je hebt lekker gegeten, nog ff een laat filmpje opgezet en moet nog even een sanitaire stop maken voordat je in het reeds opgewarmde bed kruipt waar je vriendin al op apegapen ligt. Je staat op het toilet “je dingetje” te doen en nèt voordat je wil doortrekken, hoor je iets vallen….eerst boem! en meteen daarna is het…..PLONS !!!

Ik kijk in de WC wàt er nu zojuist in gevallen is en m’n hart slaat een slag over………hardgrondig onderdruk ik enkele spontaan nieuw ontsprongen vloekwoorden! Daar ligt mijn zo geliefde, zo mooi vormgegeven mobieltje, ondergedompeld in… -nou, je weet wel wat- !  Hoe is dit nu weer in vredesnaam mogelijk?

Enigszins paniekerig bedenk je wat te doen. Meteen erin graaien, tsja….dat is ook zo wat, eerst maar doortrekken?….misschien is ie dan wel helemaal weg! OK dan maar……ff slikken en snel bergen die zooi ! Maar dan…..eerst helemaal afwassen?? Misschien komt er juist wel meer water/vocht in!? Toch maar eerst afspoelen, goed afdrogen (handdoekje meteen i/d was) en op een theedoek gauw het mobieltje maar eens uit elkaar genomen. Gelukkig…….er lijkt geen vocht binnenin te zitten, toch maar alles goed droog geföhnt en met een wattenstaafje “gereinigd”. Wonder boven wonder doet alles het naar behoren, blijkbaar is het dunne, elegante en vooral nauwsluitende design van mijn Nokia 6500 Classic Bronze een afdoende bescherming geweest tegen binnendringend vocht. Ik ruik er nog even aan……(je wilt tenslotte niet bij elk telefoongesprek aan dit voorval herinnerd worden) maar alles is gelukkig appelfris (Dreft bedankt) !!

En dan denken ze in Ethiopië dat ze dáár problemen hebben………….!

De pot verwijt de ketel……..

maart11

Aangezien ik tegenwoordig een bijzonder lange, betaalde vakantie geniet…..ben ik thans de aangewezen persoon om “het avond-eten” te verzorgen (what else is new?). Mijn lieftallige vriendin kwam (ietwat laat) thuis van een dag hard werken. Ik had niet erg op de tijd gelet, dus moest eigenlijk nog beginnen met koken (stoute Frank !). Macaroni di Franco…..moest het gaan worden. Helaas bleken de ingrediënten, hoewel van buiten in bedrieglijk goede staat, van binnen nieuwe levensvormen te ontwikkelen hetgeen ze ongeschikt voor consumptie maakte. Restten mij nog slechts 2 opties: óf nog ff snel naar de supermarkt, óf 3 trapjes naar beneden bij de snackbar wat halen. Juist, snackbar dus! Met de frikandel speciaal in de hand zaten wij rustig voor de TV te smikkelen. Eerst DWDD, toen Man Bijt Hond, die op dat moment even gingen “aanschuiven” bij een willekeurig gezin in Nederland. Hoewel de suggestie gewekt werd dat de cameraploeg kon meeëten, bleek dit toch niet het geval. Het echtpaar in kwestie, begon (met z’n tweeën) te eten, bij hun eethoek stond zelfs een lcd-tv geplaatst die aan stond. “Moet je zien”, zei Marcia. “Ze zitten gewoon alleen te eten, zelfs met de TV aan !”. “Ja, inderdaad!”, beaamde ik op veroordelende toon. En toen……..keken we elkaar aan en beseften allebei dat we dit alleen konden weten, omdat we zelf óók aan ’t eten waren……..mét de TV aan !! (………..)

Bring the guns to town…..

juli3

Het is 03:00 uur ’s nachts, het is ook 33 °C en mijn bed begint langzaam op een waterbed te lijken en dus lig ik met de ramen wijd open, zonder dekens, klaarwakker het plafond te bestuderen. Langzaam dommel ik weg, om bij het volgende geluid van buiten weer klaarwakker op de klok te zien dat het inmiddels 04:46 is. Om 05:02 uur (!) (Get a life !) komt een van mijn overburen op het lumineuze idee om zijn resten oud brood op het dak van de schuur te gooien. Wat volgt is een gekkenhuis van kraaien die in een luidkeelse heftige discussie gaan met de aanwezige meeuwen (en ander vogelgespuis) over het hun al dan niet rechtmatig toekomen van welke broodkorst dan ook. 

Nu ben ik geen ornitholoog of andersoortige expert in de taal der vogelen, maar ik meen uit het geschetter op te kunnen maken dat de partijen het niet eens zijn of ooit gaan worden. Wát een takke-tyfus-herrie !! Ik ben nu dus helemáál wakker en begin ernstig te overwegen of ik de nachtrust niet gewoon moet laten zitten en om half 7 (met wallen) m’n gezicht op kantoor moet laten zien. Plots schiet me nog een andere optie te binnen:  een shotgun !!  Jaaaa……dát is een goed idee. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer voordelen me te binnen schieten. Een shotgun zou een oplossing of antwoord kunnen zijn voor een heleboel problemen:

  1. muziekoverlast door de onderburen? Trap de deur in, richt op de stereo en BÈNGG…..weg muziek !
  2. (te) vrolijk gekwetter van musjes in de bomen? Effe richten……BÈNGG !…….en de rust is wedergekeerd.
  3. irritante collega’s op het werk? Even de live-rounds vervangen door rubberkogels en…..BÈNG!…een goedgemikt schot op de knieschijf danwel genitaliën maakt ook aan dit probleem een einde.
  4. Scooters die heen en weer crossen over het troittoir voor je flat en daarbij per halve meter het gas twintig keer open en dicht draaien (what’s that all about??)……ff doorladen…..en jawel……BÈNGG…..de scooterbestuurder maakt een mooie doodssmak op het asfalt (had ie nu zijn helm maar gewoon opgedaan i.p.v. áchterop zijn hoofd!).

Of ik last heb van een overdaad aan agressie??  Ik denk van niet…..ik meen mezelf te kunnen inschatten op een rustig, weloverwogen maar vooral raak schot !!  Some people need a good smackin’ on a regular basis, and I am the very boy to do it !!  Don’t get mad, get even….weetjewel?  Daar hoeft helemaal geen agressie aan te pas te komen, wat mij betreft. Het enige gevaar is natuurlijk wel, dat iederéén zo’n shotgun gaat aanschaffen. Kijk…..dàt is natuurlijk níet de bedoeling…..het moet wel een beetje exclusief blijven ! 

Dusss…..misschien een ideetje voor het Partij-programma van Wolfgang Amadeus Wilders ??  Is die zogenaamde “hangjeugd” ook zóoo verdwenen. Have fun with your shotgun !!

Royalty watching

juni5

Ik fiets vandaag in de namiddag vrolijk richting de stad; ik wilde wat overhemden wegbrengen om te laten vermaken, wat lekkers halen voor ’t weekend en wellicht nog een terrasje eraan vastplakken. Helaas werd mij bij het Paleis van Justitie de weg al versperd door fikse aantallen agenten en evenzovele dranghekken. Enigszins verbaasd vraag ik aan een voorbijganger wat er aan de hand is……”Mode Biënnale” krijg ik te horen, hoewel ik niet direct begrijp wat dit allemaal inhoudt, valt me wel op dat ik overal VIP-tenten zie staan rond het Stadhuis en zaken die lijken op catwalks (dat blijken ze ook te zijn). Een beetje mokkend waarom dáár nou zoveel blauw op straat voor moet worden ingezet, fiets ik door. Ik moet dus noodgedwongen omrijden en al fietsend langs de dranghekken zie ik een paar Audi’s A8 staan; kenteken AA-66, AA-88 enz. Natuurlijk weet ik dat een AA-kenteken staat voor leden van ons Koningshuis. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt…..ik zie een hoop fotografen staan bij de zij-uitgang van onze geliefde Eusebius-kerk en hoor op de walkie-talkie van één van de agenten dat deze zich “moet klaarmaken voor vertrek“. Nog nieuwsgieriger stap ik af, parkeer m’n fietsje en ga rustig bij het dranghek récht tegenover de uitgang van de kerk staan. En verdomd………daar komt H.K.H. Prinses Màxima toch zomaar naar buiten stappen !  Naast mij staan 2 meisjes met bloemen in hun hand, een beveiliger meldt dit aan Maxima en vriendelijk glimlachend komt ze in mijn richting gelopen. Helaas is mijn Nokiaatje niet zo snel in het opeenvolgend fotograferen, maar Maxima neemt voor de meisjes de tijd. Uiteindelijk kijkt ze in mijn richting, ik roep haar naam…..ze loopt een paar passen in mijn richting en ik roep nog met de telefoon in de aanslag : “..voor het vogeltje !” (?? héél goed gevonden, Frank !!), ze lacht (gelúkkig), ik druk af en zij schudt vervolgens mijn uitgestoken hand !  Tegen de fotografen die haar naam roepen, merkt ze nog op dat deze haar áltijd al volgen en poseert vervolgens wel gewillig voor enkele mensen schuin tegenover mij…maar niet voor de fotografen.

Dan is Nederland tóch wel weer een mooi land, als je royalty zo makkelijk kan benaderen (zeker na de tragedie op Koninginnedag) en je als toevallige passant een leuke foto én een handdruk van Maxima in de wacht kan slepen. Viva La Hollandia !!

“Maxima……lach eens naar het vogeltje ??” 

Maxima....lach es naar het vogeltje ?!?!

Je m’appelle Frank……

mei31

Sinds enige tijd (lees: zes lessen geleden…) volg ik de PimSleur talencursus Frans…….op de pc welteverstaan……  Dat zit zo: in juli gaan Marcia en ik een weekje naar Parijs voor een concert van U2 (!) en wat sightseeing. We blijven dan logeren bij een goede vriend van mij, die met zijn newly-wed- wife in Parijs woont. Nu spreekt zijn vrouw dus enkel Frans en Turks……laten dit nu net 2 talen zijn die ik niet vloeiend spreek? (who figures ?) Hoewel ik tot 3 VWO aardig goed was in Frans (dankzij of ondanks (?) onze leraar Schuthof…) bleek de vocabulaire (heee, toch nog eentje !) toch aardig weggezakt, om over grammatica en werkwoordvervoeging nog maar te zwijgen. Om al te pijnlijke stiltes te voorkomen tijdens ons verblijf aldaar, is dus nu het streven om elke avond minimaal één les te doen (à 25 minuten), zodat ik tot aan vertrekdatum (10 juli) de eerste cursus afgerond heb. En daar zit François dus achter z’n pc luidkeels tegen de monitor te oreren: “Papa fume une pipe…Maman fume di pipe de Papa” en wat al dies meer zij…..(!?)……..(zzucht!)

En dan ook nog bedenken of we nu wel of niet de “Da Vinci Code-tour” moeten boeken in Parijs…….en ga ik wel of niet die cliché-Eiffeltoren op??  Ce n’est pas facile de choisir……ne pensez vous-pas? (graag hoor ik of dit correct Frans is….)

“wat ik weer niet over heb, voor een logeerpartijtje van een week…!”

Paris by night

Wanted: Ben & Jerry’s Cherry Garcia

mei25

In het kader van : “Frank vindt het lekker, haal het snel uit de schappen !”, volgt hier een nieuw “irritatie-momentje”…….

Ik houd van Ben & Jerry’s ijs, niet alle soorten (ik ben niet zo’n voorstander van deeg en noten in ijs…), maar er zijn er toch een aantal die mijn goedkeuring kunnen wegdragen:  Bohemian Raspberry, Fossil Fuel, Socialice, Chocolate Therapy en…….mijn all-time-favourite:    CHERRY GARCIA (!). Deze laatste smaak is in de supermarkt niet te vinden, enkel bij Ben & Jerry’s-dealers of videotheken e.d. kun je hem inslaan……….fout!, fout!, fout!…..KÓN je hem inslaan, want in al haar wijsheid heeft moeder B & J’s besloten deze smaak uit het assortiment te halen ?!?!  (Überhaupt is enkel Socialice nog als smaak te verkrijgen, ……hoezo: anti-Frank-hetze ?!)

Natuurlijk kom je daar pas achter als je bij de videotheek ineens, enigszins paniekerig, de vriezer tevergeefs uitkamt, op zoek naar je emmertje ijsgenot (met kersen en grote stukken pure chocolade). Vervolgens start je een zoektocht naar eventuele achtergebleven voorraden bij andere leveranciers………..(die er natúúrlijk NIET zijn !). Uiteindelijk geef je de moed op en bereid je jezelf voor op een leven zònder Cherry Garcia….  Tot die ene dag,….. je zit bij een restaurant in CenterParcs Meerdal en op de kaart staan diverse desserts gecombineerd met Ben & Jerry’s ijs. Helaas staat Cherry Garcia er uiteraard niet (meer) bij, maar je schoonzus besluit te gaan voor een dessert met Socialice (frambozen, vanille-ijs en slierten deeg)….(zelf ging ik voor een simpel Crème Brûléetje). Bij het menu van m’n schoonzus bleek ook nog een koffie-compleet te horen, met allerlei gebakjes…en zo kan het gebeuren dat zij aan jou vraagt of jij haar Socialice-dessert niet erbij zou willen? Deze arriveert vervolgens op tafel en het valt je direct op dat de Socialice-creatie nogal anders van kleur is dan verwacht…….sterker nog……het…het…is dat?….het lijkt wel CHERRY GARCIA !!!!

 En dat ís het ook……met een lekkere warme wafel met warme kersen en slagroom erbij !!!                 

cherry_garcia

It’s always the simple things in life that make you smile !

(lang leve de iets te optimistische inkoper bij CenterParcs)      

Verkoudheid-Battle

mei16

Niets menselijks is mij vreemd…..dus ook ik moet zo nu en dan eraan geloven: verkouden worden !
Gisteren was het al zover, ik werd wakker met een zere keel (1e signaal).  Omdat ik dit weekend een aardig druk programma heb (vrijdagavond tafeltennis-competitie, zaterdag eters over de vloer, zondag dagje Efteling) besloot ik het er maar weer eens niet bij te laten zitten. Ik grijp dan normaliter terug naar het “Anti-verkoudheid-strijdplan” (zelf uitgevonden).  Dit strijdplan wil ik jullie natuurlijk niet onthouden:

Bij het signaleren van het 1e signaal (zere keel in mijn geval), ga ik direct hardcore aan de Ricola Kruidenbonbons (de originele met (meestal) 13 kruiden). Dit helpt om de keelpijn iig te verzachten. Voorts trek ik alle vitamine-pillen uit de kast die ik maar kan vinden en neem deze in met een groot glas Coolbest MultiFit. Ik zorg dat ik die dag gezond eet, bij thuiskomst ga ik minimaal een half uur flink stomen met nadien een hete douche. Voordat ik onder de wol kruip (op tijd) neem ik 2 paracetamolletjes en een borrel (Jägermeister, je voelt de bacillen wegfikken). Een goede nachtrust is onontbeerlijk in dit proces, bovendien is het goed als je lekker transpireert tijdens je slaap. De volgende ochtend het vitamine-ritueel opnieuw en weer een Jägermeistertje erbij. Weer ff lekker met je bakkes boven een bak heet water met inhalatie-spul (ik gebruik meestal Vicks Vaporub) en afsluitend een hete douche.  FEEL THE DIFFERENCE !!

Bij mij is in 9 van de 10 gevallen de verkoudheid hiermee overwonnen of minimaal onder controle. Je zult nog wat snuitwerk hebben, maar dat is een minor inconvenience, vergeleken met een loopneus, zere keel en het ziek-zwak-misselijk-gevoel…..

Graag hoor ik jullie ervaringen bij het aangaan van de battle. Aanvullingen zijn uiteraard ook altijd welkom ! SUC6 !!

happy mother’s day !

mei14

Moederdag 2009, hoewel we de dag ervoor de 88e verjaardag van Oma “the Godmother” van Hek vierden in Gouda, had ik toch maar besloten om moeders blij te maken met een bezoekje aan het pittoreske Overdinkel (achter Enschede). Volgens de NS-reisplanner was het tripje te doen in 2 uur en 10 minuten. Vrolijk stapte ik in Gouda op de trein, voor de gelegenheid een paar euri bijgelegd voor een 1e-klas-kaartje (ik houd niet van gepeupel om me heen op zo’n lange trip). De borden gaven aan dat de trein rechtstreeks naar Enschede zou rijden..da’s mooi, geen overstap dus !  We vertrokken op tijd en waren luttele minuten later al in Utrecht CS. Daar werd nog maar eens omgeroepen dat ik mij bevond in de rechtstreekse trein naar Enschede, ook in Amersfoort was de boodschap hetzelfde. Uiteindelijk reden wij een station binnen dat mij niet direct bekend voorkwam (we stonden dan ook helemaal achteraan het perron), na een minuutje reden we een stukje verder (ik zag dat het Deventer was) en de trein stopte. En toen gebeurde er…………….niets !!

De route was me niet helemaal onbekend, dus ik kon wel ongeveer narekenen dat we nu toch ècht moesten vertrekken om mijn geplande aankomsttijd in Enschede te halen…..maar daar dacht de NS duidelijk anders over !! Na een aantal minuten werd het me te gortig en struinde ik de trein af, op zoek naar een conducteur o.i.d. . Die was niet te vinden en de trein stond er maar verlaten bij…..spullen bij elkaar geraapt en de trein uit…  Kom ik een man (in zo’n mooi geel hesje) tegen die zich afvraagt wat ik nog in de trein doe, die al een kwartier geleden is AFGEKOPPELD ?!?!  M’n bek valt open, hoezo afgekoppeld?….’t was een réchtstreekse trein?….en waarom wordt er dan niets omgeroepen ofzo?? De man moet het antwoord schuldig blijven….woest storm ik de trappen af naar de stationshal, op zoek naar wat voor iemand in NS-uniform dan ook……. Die vind ik uiteindelijk pas op het perron, alwaar de volgende trein naar Enschede zal vertrekken…OVER EEN UUR !! (zondagsregeling). De conducteur blijkt op dezelfde trein te hebben gezeten als ik en heeft écht omgeroepen ! (oh ja, nu ik opmerkte dat ik niks gehoord had, schoot hem ineens weer te binnen dat er meer mensen geklaagd hadden dat de intercom zo zacht stond……dûh !?) Maar hij had nog wel door de trein gelopen (ik had NIEMAND voorbij zien komen in de 1e klas en toen ik dat zei schoot hem weer te binnen dat hij niet dóór de trein, maar lángs de trein was gelopen….maarre….hij had me niet gezien hoor ! GRRRRRRR …..)  Ik wilde snel m’n zusje bellen die mij zou komen ophalen in Enschede….nàtuurlijk!…batterij leeg !!  In een oneindige daad van goedheid, besloot de conducteur zijn mobieltje aan mij beschikbaar te stellen. Wist ik natuurlijk het 06-nr van m’n zusje niet uit het blote hoofdje, maar van mijn ouders wel….dus dan maar via via…

Uiteindelijk heb ik VIER EN EN HALF UUR over deze reis gedaan……!!! (Met een vliegtuig had ik al met m’n ballen op ’t strand van Ibiza kunnen zitten!)   Op station Enschede meteen een Formulier bij Vertraging en een klachtenformulier opgehaald (oh, bent u boos mijnheer?). Blij dat ik maandag weer gewoon op m’n lease-fiets naar de plaats van bestemming kan komen…..in 8 minuten !

« Older Entries