Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Please don’t ask….

april28

Genesis-Duke-LP-Vinyl-Record-261460311982

Click the image for playback….

Muziek kan wonden helen, emoties laten slijten en je helpen al je gedachten de vrije loop te laten…………. en dat heeft het bij mij zeker gedaan.
Dit lied is door Phil Collins geschreven na zijn scheiding en heeft hij op verzoek van zijn mede-bandleden van Genesis ter beschikking gesteld aan het album “Duke”.  It really says it all……:

Again and again I asked myself: “Was I wrong?” Oh, but time’s a healer and heaven knows I’ve been strong….

Wondere Wyke………….

juni12

In seizoen 1 van De Beste Singer Songwriter van Nederland maakten we kennis met deze jongedame; Wyke van Weelden. Ik werd toen direct al gegrepen door haar krachtige, donkere stem. Helaas (en tot mijn grote spijt) ging Wyke niet door naar de finale (al mocht ze nog wel een duetje met latere winnaar Douwe Bob doen). Wyke is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar eerste EP genaamd “First Love” inmiddels uit op iTunes. Twee filmsoundtracks heeft ze inmiddels al op haar naam (“Kenau” en “De Poel”) en bovendien zingt ze onderstaand nummer voor het WNF. Ik wilde het jullie niet onthouden……….”World of Blue“…

Fairytale of New York

juni12

Ik kwam deze cover van The Pogues op Youtube ineens tegen en dacht: “Ik vond ‘m toen al leuk, waarom niet delen?”. Bij deze dus voor de liefhebbers: Eric Corton, Michael Prins en Démira Janssen……………….”Fairytale of New York”   

Perfect-10-car-garage (nr. 7)

juni6

Om de vaart er lekker in te houden, gooien we nr. 7 van de ultieme 10-car-garage er ook maar weer achteraan. Wat is voor jou de ultieme Grand Tourer (GT…van het Italiaanse ‘Gran Turismo’, weetjewel)? Welke auto neem jij voor verre reizen (in je eentje), die snel, maar vooral comfortabel is,  die soepel rijdt en die op elke bestemming gezien mag worden en dan niet struikelt over de eerste de beste verkeersdrempel? Ik vind dit zelf wel een moeilijke; Jaguars zijn over het algemeen erg comfortabel (en sportief), maar die zouden dan al 50% van m’n perfect garage in beslag nemen. Misschien toch even tijd voor een wat minder voor de hand liggende keuze? Lastig…lastig…lastig…!

Het is voor mij geworden: de Italiaan met de luide brul en de drietand;   de Maserati Quattroporte !!

Reizen doe je in stijl………..en dat kan in deze bolide. Binnenin is het prettig vertoeven en als je het gaspedaal intrapt, krijg je een schop in je rug! En als je dat niet wilt, zet je ‘m lekker op cruisecontrol en roffel je de kilometers af.

maserati-quattroporte-black-5maserati-quattroporte-black-4Photos_BFC6F2B3-658B-4F25-B6FB-1D75E9E01D7A_304x924

 

 

Hete Vrede

oktober16

Afgelopen donderdagavond ben ik samen met Marcia naar een voorstellling van Claudia De Breij geweest. Door een aantal fragmenten op tv en doordat Marcia enkele liedjes van haar erg mooi vond, werd mijn nieuwsgierigheid dusdanig geprikkeld dat we ons hadden ingeschreven voor kaarten (hier in de Arnhemse schouwburg). En die kregen we dus ook toegewezen (hoera!).

De titel van de voorstelling was : “Hete Vrede(als in; ná de “koude” oorlog). Het thema: hoe kijkt men in 2060 terug op deze tijd en was je toen zelf eigenlijk ‘goed’ of ‘fout’……….want wat deed jij na de aanslagen op 9-11, welke rol nam jij op je tijdens de Kredietcrisis, wat deed jij tegen de koude, liefdeloze wind die er momenteel door Nederland waait en die gevoed wordt door angst en onverschilligheid???

Claudia bracht een zeer vermakelijke voorstelling waarin ze het publiek goed aan het denken zette, maar bovenal wist te vermaken met humor en zeer gevoelige liedjes.

Hieronder één van de (wat ons betreft) pareltjes uit bovenstaande show:

Claudia De Breij – Mag ik dan bij jou?

Ik neem je mee…..

oktober12

Gôh……dat is toch behoorlijk lang geleden dat ik een nummer zo hardnekkig vast in m’n kop gehad heb als onderstaande!  Op m’n werk worden ze er hélémaal gek van (ik loop het de hele dag te zingen, maar kan vaak maar één zinnetje onthouden van het refrein)….dus dat ze me ’t liefst zien stikken erin, kan ik ze dan weer niet kwalijk nemen. Ik vind zelfs de clip geinig (beetje flauw, maar ach). Ik moet ‘m eigenlijk alleen al posten zodat al mijn collega’s me kunnen helpen, als ik de tekst verder weer eens niet meer weet. We hadden zelfs al alternatieve teksten bedacht……(zooo erg is ‘t!!) Nou….komtiedan:

Gers Pardoel – Ik Neem Je Mee

Ken je klassiekers…………of niet natuurlijk !

juli30

Ik ben niet zo’n fan van alle auditie-shows die er te pas en te onpas als paddestoelen uit de grond schieten, vaak vind ik het uitmelken van andermans tekortkomingen en dan ook nog eens ernstig in scene gezet door de “voorselectie-jury”. Onder het motto : “deze is stom? Dan mag ie in de uitzending!”….om vervolgens door de ‘echte’ jury nog eens met de grond gelijk gemaakt te worden. Bovendien heb ik vaak ook mijn bedenkingen over het vakmanschap van de respectievelijke jury-leden. Dat neemt niet weg dat de kandidaten ook een eigen verantwoordelijkheid hebben om daar willen staan en als ze zich niet vantevoren laten informeren (door objectieve mensen met enig verstand ervan) over hun (al dan niet aanwezige) zangkwaliteiten, dan is dat natuurlijk ook wel weer hun eigen pakkie-an. Maar goed…………….deze vrije vertolking van deze klassieker van Mariah Carey wist me toch te raken :

Mariah Carey – Without you (of “Ken Lee”?)

Ken Lee………..tulibu dibu douchoo !! (sing it girl !)

Travelling without moving….

juni23

Weer helemaal herontdekt…..: Jamiroquai  (of op z’n Henk Westbroeks; Ja-mi-ráaai-kwai-)

Heerlijk voor in de auto………….makes me wanna play some mean bass !!

Van het gelijknamige album: Jamiroquai – Travelling without moving

 

Six Word Story……….ga er maar aan staan

mei20
Ik zag het bij DWDD, een groepje schrijvers (al dan niet bekend), onder leiding van Kluun die hun projectje aan het promoten waren. Zg. “Six-word-story”, in zes woorden (niet meer, niet minder) een heel verhaal vertellen, spanning opwekken of misschien juist aan het denken zetten. Gebaseerd op deze six-word-story van Hemingway: “For Sale: baby shoes, never worn…”. Volgens eigen zeggen zijn best geschreven verhaal ooit.
Hieronder een paar voorbeelden die ik zelf behoorlijk goed vind:
Ja?… Wat?… Nee!… Alweer?… Jezus!… Lul.’’
HERMAN KOCH
‘Ik luister’, zei hij, en zapte.’
CINDY WILLEMS
‘Hij hoorde nog: “Beademing mag uit…”‘
MAXIM VAN WIJK
‘De dood verhinderde Jack’s laatste woorden’
HERMAN BRUSSELMANS
“Ja ?!?”, zei hij,…..ik zei niets.
FRANK SCHUT
Zijn zwijgen deed alle lawaai verstommen.
FRANK SCHUT
Mocht je er zelf ook nog eentje weten, dan zie ik deze graag terug als comment op deze posts, ik zal hem dan op de website opnieuw vermelden.

I’m feeling sick already…..

mei19

Deze clip werd me toegemaild door miene Schwiegermutter. Als hoogte-enthousiast (NOT!), begon ik in ieder geval per seconde hárder in die muis te knijpen, gatverredamme wat scary !

Zeker de moeite waard om even virtueel mee te lopen met de cameraman (nutcase), but….you gotta see for yourself !!

“El Camino Del Rey” – Deathtrail

« Older Entries