Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Please don’t ask….

april28

Genesis-Duke-LP-Vinyl-Record-261460311982

Click the image for playback….

Muziek kan wonden helen, emoties laten slijten en je helpen al je gedachten de vrije loop te laten…………. en dat heeft het bij mij zeker gedaan.
Dit lied is door Phil Collins geschreven na zijn scheiding en heeft hij op verzoek van zijn mede-bandleden van Genesis ter beschikking gesteld aan het album “Duke”.  It really says it all……:

Again and again I asked myself: “Was I wrong?” Oh, but time’s a healer and heaven knows I’ve been strong….

Wondere Wyke………….

juni12

In seizoen 1 van De Beste Singer Songwriter van Nederland maakten we kennis met deze jongedame; Wyke van Weelden. Ik werd toen direct al gegrepen door haar krachtige, donkere stem. Helaas (en tot mijn grote spijt) ging Wyke niet door naar de finale (al mocht ze nog wel een duetje met latere winnaar Douwe Bob doen). Wyke is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar eerste EP genaamd “First Love” inmiddels uit op iTunes. Twee filmsoundtracks heeft ze inmiddels al op haar naam (“Kenau” en “De Poel”) en bovendien zingt ze onderstaand nummer voor het WNF. Ik wilde het jullie niet onthouden……….”World of Blue“…

Fairytale of New York

juni12

Ik kwam deze cover van The Pogues op Youtube ineens tegen en dacht: “Ik vond ‘m toen al leuk, waarom niet delen?”. Bij deze dus voor de liefhebbers: Eric Corton, Michael Prins en Démira Janssen……………….”Fairytale of New York”   

Hete Vrede

oktober16

Afgelopen donderdagavond ben ik samen met Marcia naar een voorstellling van Claudia De Breij geweest. Door een aantal fragmenten op tv en doordat Marcia enkele liedjes van haar erg mooi vond, werd mijn nieuwsgierigheid dusdanig geprikkeld dat we ons hadden ingeschreven voor kaarten (hier in de Arnhemse schouwburg). En die kregen we dus ook toegewezen (hoera!).

De titel van de voorstelling was : “Hete Vrede(als in; ná de “koude” oorlog). Het thema: hoe kijkt men in 2060 terug op deze tijd en was je toen zelf eigenlijk ‘goed’ of ‘fout’……….want wat deed jij na de aanslagen op 9-11, welke rol nam jij op je tijdens de Kredietcrisis, wat deed jij tegen de koude, liefdeloze wind die er momenteel door Nederland waait en die gevoed wordt door angst en onverschilligheid???

Claudia bracht een zeer vermakelijke voorstelling waarin ze het publiek goed aan het denken zette, maar bovenal wist te vermaken met humor en zeer gevoelige liedjes.

Hieronder één van de (wat ons betreft) pareltjes uit bovenstaande show:

Claudia De Breij – Mag ik dan bij jou?

Ik neem je mee…..

oktober12

Gôh……dat is toch behoorlijk lang geleden dat ik een nummer zo hardnekkig vast in m’n kop gehad heb als onderstaande!  Op m’n werk worden ze er hélémaal gek van (ik loop het de hele dag te zingen, maar kan vaak maar één zinnetje onthouden van het refrein)….dus dat ze me ’t liefst zien stikken erin, kan ik ze dan weer niet kwalijk nemen. Ik vind zelfs de clip geinig (beetje flauw, maar ach). Ik moet ‘m eigenlijk alleen al posten zodat al mijn collega’s me kunnen helpen, als ik de tekst verder weer eens niet meer weet. We hadden zelfs al alternatieve teksten bedacht……(zooo erg is ‘t!!) Nou….komtiedan:

Gers Pardoel – Ik Neem Je Mee

Ken je klassiekers…………of niet natuurlijk !

juli30

Ik ben niet zo’n fan van alle auditie-shows die er te pas en te onpas als paddestoelen uit de grond schieten, vaak vind ik het uitmelken van andermans tekortkomingen en dan ook nog eens ernstig in scene gezet door de “voorselectie-jury”. Onder het motto : “deze is stom? Dan mag ie in de uitzending!”….om vervolgens door de ‘echte’ jury nog eens met de grond gelijk gemaakt te worden. Bovendien heb ik vaak ook mijn bedenkingen over het vakmanschap van de respectievelijke jury-leden. Dat neemt niet weg dat de kandidaten ook een eigen verantwoordelijkheid hebben om daar willen staan en als ze zich niet vantevoren laten informeren (door objectieve mensen met enig verstand ervan) over hun (al dan niet aanwezige) zangkwaliteiten, dan is dat natuurlijk ook wel weer hun eigen pakkie-an. Maar goed…………….deze vrije vertolking van deze klassieker van Mariah Carey wist me toch te raken :

Mariah Carey – Without you (of “Ken Lee”?)

Ken Lee………..tulibu dibu douchoo !! (sing it girl !)

Travelling without moving….

juni23

Weer helemaal herontdekt…..: Jamiroquai  (of op z’n Henk Westbroeks; Ja-mi-ráaai-kwai-)

Heerlijk voor in de auto………….makes me wanna play some mean bass !!

Van het gelijknamige album: Jamiroquai – Travelling without moving

 

She won me over…..

mei14

De Britse zangeres Adele Laurie Blue Adkins, beter bekend als “Adele” bracht in 2008 haar 2e single uit, getiteld “Chasing Pavements”. Het was voor het eerst dat zij in Nederland door dit nummer enige voet aan de grond kreeg. De bijbehorende clip werd veelvuldig gedraaid en leverde haar een hitnotering op. Ik deelde destijds het enthousiasme over deze “newcomer” totaal niet, vond het nummer uitermate saai en stompzinnig en was ook niet te spreken over de clip. Ik was er stellig van overtuigd met een (teveel) gehype’te eendagsvlieg te maken te hebben. Maar toen kwamen er meer nummers uit, “Hometown Glory” werd opnieuw uitgebracht voor de Nederlandse markt, “Make you feel my love” kwam voorbij, bleef bivakkeren in de hitlijsten én………..ik zag een akoestisch optreden van haar bij de Late Night Show van David Letterman.

Daar bleek dat ze wel degelijk kon zingen (om maar eens een understatement te plaatsen)……toch maar es dat debuutalbum getiteld 19 beetje beluisteren. Hmmm……dat klonk toch niet zo slecht en bevatte zelfs enkele pareltjes. En toen kwam de opvolger, met de illustere titel 21. Op dit album komt Adele wat mij betreft pas echt tot haar recht, de nummer zijn gevoeliger, rijper…..met meer emotie gezongen. Enkele aanradertjes: Rolling in the deep, Turning tables, Someone like you (kijk de live-versie van de Britt-awards!) en  het hieronder getoonde nummer. As far as I’m concerned is dit het hoogtepunt van het album en al weken hard- en grijsgedraaid in huize Schut. En nu op cd ook in de auto….she did win me over allright !

Adele – Set Fire To The Rain

Sweet Sweet Soul from Selah Sue

maart28

De Vlaamse zangeres Selah Sue (slechts 22 lentes jong!) doet je op het eerste gehoor denken aan een mix tussen Duffy en Adele, maar ze beschikt bovendien over Janis Joplin-achtige uithalen en een soulgevoel als van Erykah Badu of Lauryn Hill. En dat alles samengepakt in een frêle, onschuldig ogend poppetje met ijsblauwe ogen. Maar vergis je niet, dit toppertje schrijft haar eigen nummers, sloeg een contract af met de befaamde producers T-Pain and Dr. Luke (Britney Spears, Katy Perry) om vervolgens gewoon lekker haar eigen plan te trekken. En dat doet ze met verve…..

Selah Sue – Mommy  

 

Selah Sue – Raggamuffin

Mooi hoor !

maart17

Gewoon het volume ff lekker open gooien, er even goed voor gaan zitten en…….laat je meevoeren!

Gewoon héél erg mooi:

Elbow – Lippy Kids (live @ Blueprint Studios)

“One long June, I came down from the trees and kerbstone cool. You were a freshly painted angel, walking on walls, stealing booze and hour long hungry kisses. And nobody knew me at home anymore………!!”

« Older Entries