Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

happy mother’s day !

mei14

Moederdag 2009, hoewel we de dag ervoor de 88e verjaardag van Oma “the Godmother” van Hek vierden in Gouda, had ik toch maar besloten om moeders blij te maken met een bezoekje aan het pittoreske Overdinkel (achter Enschede). Volgens de NS-reisplanner was het tripje te doen in 2 uur en 10 minuten. Vrolijk stapte ik in Gouda op de trein, voor de gelegenheid een paar euri bijgelegd voor een 1e-klas-kaartje (ik houd niet van gepeupel om me heen op zo’n lange trip). De borden gaven aan dat de trein rechtstreeks naar Enschede zou rijden..da’s mooi, geen overstap dus !  We vertrokken op tijd en waren luttele minuten later al in Utrecht CS. Daar werd nog maar eens omgeroepen dat ik mij bevond in de rechtstreekse trein naar Enschede, ook in Amersfoort was de boodschap hetzelfde. Uiteindelijk reden wij een station binnen dat mij niet direct bekend voorkwam (we stonden dan ook helemaal achteraan het perron), na een minuutje reden we een stukje verder (ik zag dat het Deventer was) en de trein stopte. En toen gebeurde er…………….niets !!

De route was me niet helemaal onbekend, dus ik kon wel ongeveer narekenen dat we nu toch ècht moesten vertrekken om mijn geplande aankomsttijd in Enschede te halen…..maar daar dacht de NS duidelijk anders over !! Na een aantal minuten werd het me te gortig en struinde ik de trein af, op zoek naar een conducteur o.i.d. . Die was niet te vinden en de trein stond er maar verlaten bij…..spullen bij elkaar geraapt en de trein uit…  Kom ik een man (in zo’n mooi geel hesje) tegen die zich afvraagt wat ik nog in de trein doe, die al een kwartier geleden is AFGEKOPPELD ?!?!  M’n bek valt open, hoezo afgekoppeld?….’t was een réchtstreekse trein?….en waarom wordt er dan niets omgeroepen ofzo?? De man moet het antwoord schuldig blijven….woest storm ik de trappen af naar de stationshal, op zoek naar wat voor iemand in NS-uniform dan ook……. Die vind ik uiteindelijk pas op het perron, alwaar de volgende trein naar Enschede zal vertrekken…OVER EEN UUR !! (zondagsregeling). De conducteur blijkt op dezelfde trein te hebben gezeten als ik en heeft écht omgeroepen ! (oh ja, nu ik opmerkte dat ik niks gehoord had, schoot hem ineens weer te binnen dat er meer mensen geklaagd hadden dat de intercom zo zacht stond……dûh !?) Maar hij had nog wel door de trein gelopen (ik had NIEMAND voorbij zien komen in de 1e klas en toen ik dat zei schoot hem weer te binnen dat hij niet dóór de trein, maar lángs de trein was gelopen….maarre….hij had me niet gezien hoor ! GRRRRRRR …..)  Ik wilde snel m’n zusje bellen die mij zou komen ophalen in Enschede….nàtuurlijk!…batterij leeg !!  In een oneindige daad van goedheid, besloot de conducteur zijn mobieltje aan mij beschikbaar te stellen. Wist ik natuurlijk het 06-nr van m’n zusje niet uit het blote hoofdje, maar van mijn ouders wel….dus dan maar via via…

Uiteindelijk heb ik VIER EN EN HALF UUR over deze reis gedaan……!!! (Met een vliegtuig had ik al met m’n ballen op ’t strand van Ibiza kunnen zitten!)   Op station Enschede meteen een Formulier bij Vertraging en een klachtenformulier opgehaald (oh, bent u boos mijnheer?). Blij dat ik maandag weer gewoon op m’n lease-fiets naar de plaats van bestemming kan komen…..in 8 minuten !

posted under Heb ik dat weer??
One Comment to

“happy mother’s day !”

  1. On mei 15th, 2009 at 09:06 Simone Says:

    Fantastisch. Hóór het je weer vertellen. Wat mij ook altijd zorgen baart bij treinreizen, is dat hoe langer de reis duurt hoe groter het risico wordt dat je naar het toilet moet in de trein… Daar is op zich al een heel horror blog over te schrijven.

    Ben ook ooit in de middle of nowhere uitgekomen, terwijl ik echt een neuroot ben in het plannen van reizen en letten op signalen. Zo’n laatste trein waarvan het voorste deel zonder mij naar Den Bosch was gegaan en ikzelf uitkwam in………. Tiel geloof ik. Bijna twaalf uur, om je heen alleen weilanden en krekels. Niet eens een taxi. Een godswonder dat er nog net een trein terug naar Utrecht ging en ik van daar weer naar DB kon midden in de nacht.

    PS: Maar in de file staan kan ook een crime zijn, hoor :). En dan kun je nog niet eens naar het toilet.

Email will not be published

Website example

Your Comment: