Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Verkoudheid-Battle

mei16

Niets menselijks is mij vreemd…..dus ook ik moet zo nu en dan eraan geloven: verkouden worden !
Gisteren was het al zover, ik werd wakker met een zere keel (1e signaal).  Omdat ik dit weekend een aardig druk programma heb (vrijdagavond tafeltennis-competitie, zaterdag eters over de vloer, zondag dagje Efteling) besloot ik het er maar weer eens niet bij te laten zitten. Ik grijp dan normaliter terug naar het “Anti-verkoudheid-strijdplan” (zelf uitgevonden).  Dit strijdplan wil ik jullie natuurlijk niet onthouden:

Bij het signaleren van het 1e signaal (zere keel in mijn geval), ga ik direct hardcore aan de Ricola Kruidenbonbons (de originele met (meestal) 13 kruiden). Dit helpt om de keelpijn iig te verzachten. Voorts trek ik alle vitamine-pillen uit de kast die ik maar kan vinden en neem deze in met een groot glas Coolbest MultiFit. Ik zorg dat ik die dag gezond eet, bij thuiskomst ga ik minimaal een half uur flink stomen met nadien een hete douche. Voordat ik onder de wol kruip (op tijd) neem ik 2 paracetamolletjes en een borrel (Jägermeister, je voelt de bacillen wegfikken). Een goede nachtrust is onontbeerlijk in dit proces, bovendien is het goed als je lekker transpireert tijdens je slaap. De volgende ochtend het vitamine-ritueel opnieuw en weer een Jägermeistertje erbij. Weer ff lekker met je bakkes boven een bak heet water met inhalatie-spul (ik gebruik meestal Vicks Vaporub) en afsluitend een hete douche.  FEEL THE DIFFERENCE !!

Bij mij is in 9 van de 10 gevallen de verkoudheid hiermee overwonnen of minimaal onder controle. Je zult nog wat snuitwerk hebben, maar dat is een minor inconvenience, vergeleken met een loopneus, zere keel en het ziek-zwak-misselijk-gevoel…..

Graag hoor ik jullie ervaringen bij het aangaan van de battle. Aanvullingen zijn uiteraard ook altijd welkom ! SUC6 !!

posted under Heb ik dat weer??
2 Comments to

“Verkoudheid-Battle”

 1. On mei 16th, 2009 at 14:38 Simone Says:

  Hierna moet je wel SUPERMAN zijn!

  Een handleiding om uit te printen hoor…. ik zal er aan denken als het bij mij eens zo ver is. ‘Stomen met je bakkes boven een bak water’, ondertussen spiek ik even op je handleiding ‘…nu gebruikt Frank Vicks Vaporub…’, ha, doet me meteen denken aan die reclame van Vicks met dat jongetje dat door zijn moeder ingerubd werd van een paar jaar geleden.

  Je laat inderdaad niets aan het toeval over. Heb wel eens mensen gehoord met een sinaasappel en paracetamol, maar zo grondig als jij het doet ben ik nog niet eerder tegen gekomen 😉

 2. On mei 19th, 2009 at 16:05 Rick aka 'the nephew' Says:

  Kleine kanttekening: je weet dat alcohol en paracetamol erg slecht mixen? maar ach als het helpt why not!?
  Bij lichte keelpijn grijp ik meestal naar hele zakjes fishermensfriend ‘extra strong’ en stomen met kamille op grootmoeders manier.

  Laat ik gelijk van de post gebruik maken om je even te respecteren!
  Vette site vooral de foto linksboven met de stoere stoppelbaard en de gitaar. En billy connolly is echt vet! viva scotland

  Owja that reminds me ik moet me ook maar weer eens scheren…

Email will not be published

Website example

Your Comment: