Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Je m’appelle Frank……

mei31

Sinds enige tijd (lees: zes lessen geleden…) volg ik de PimSleur talencursus Frans…….op de pc welteverstaan……  Dat zit zo: in juli gaan Marcia en ik een weekje naar Parijs voor een concert van U2 (!) en wat sightseeing. We blijven dan logeren bij een goede vriend van mij, die met zijn newly-wed- wife in Parijs woont. Nu spreekt zijn vrouw dus enkel Frans en Turks……laten dit nu net 2 talen zijn die ik niet vloeiend spreek? (who figures ?) Hoewel ik tot 3 VWO aardig goed was in Frans (dankzij of ondanks (?) onze leraar Schuthof…) bleek de vocabulaire (heee, toch nog eentje !) toch aardig weggezakt, om over grammatica en werkwoordvervoeging nog maar te zwijgen. Om al te pijnlijke stiltes te voorkomen tijdens ons verblijf aldaar, is dus nu het streven om elke avond minimaal één les te doen (à 25 minuten), zodat ik tot aan vertrekdatum (10 juli) de eerste cursus afgerond heb. En daar zit François dus achter z’n pc luidkeels tegen de monitor te oreren: “Papa fume une pipe…Maman fume di pipe de Papa” en wat al dies meer zij…..(!?)……..(zzucht!)

En dan ook nog bedenken of we nu wel of niet de “Da Vinci Code-tour” moeten boeken in Parijs…….en ga ik wel of niet die cliché-Eiffeltoren op??  Ce n’est pas facile de choisir……ne pensez vous-pas? (graag hoor ik of dit correct Frans is….)

“wat ik weer niet over heb, voor een logeerpartijtje van een week…!”

Paris by night

posted under Heb ik dat weer??
4 Comments to

“Je m’appelle Frank……”

 1. On juni 2nd, 2009 at 19:48 Simone Says:

  Krijg meteen weer associaties bij die mama fume le pipe de papa. Weet je zeker dat het de juiste cursus is ;)?

  Geweldig: ‘om niet al te pijnlijke stiltes te voorkomen’…..

  Wel lief dat je zo je best doet, hilarisch lijkt het me als zij straks een cursus engels blijkt te hebben gevolgd………….

 2. On juni 2nd, 2009 at 19:49 Simone Says:

  (zonder ‘niet’ dus)

 3. On maart 27th, 2010 at 12:39 Nikkita (21) Says:

  zo mooi
  voeg mijn email toe 😉
  nikkita_benleuk@hotmail.com
  doe het ik ben heel mooi zie je wel op mijn foto 😀

 4. On maart 27th, 2010 at 12:41 Nikkita (21) Says:

  Ejj jongens wil iemand verkering met mij
  ( ben je mmooiste meisje in frankrijk
  ( 3e mooiste eigenlijk :( )
  ikk heb mee gedaan aan wedstrijd
  dat weet je kan ook hee 😀
  Ejjj jongens ik ben vrij gezel en doe graag 😀

Email will not be published

Website example

Your Comment: