Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Enjoying the game….

juni5

Zoals de tennisfans onder jullie wel weten, zijn de French Open bezig, het grandslamtoernooi op de banen van Roland Garros, te Parijs. Ik ben altijd al fan geweest van Roger Federer, heb veel bewondering voor zijn kwaliteit, slagen-arsenaal, professionaliteit op de baan en vooral zijn vermogen om op de baan creatieve tennis-oplossingen te verzinnen tijdens een slagenwisseling. De eeuwige aartsrivaal van Federer heet Rafael Nadal, laat deze nu in dit toernooi al vroegtijdig zijn uitgeschakeld ?  Roland Garros is de enige grandslam die Roger nog nooit heeft gewonnen, met de gravelspecialist Nadal uit de weg is dit dan ook dé kans om nu eindelijk (na 3 verloren finales tegen Nadal) ook deze “Grand Slam”-titel op zijn naam te schrijven. Wat mij betreft: het zij hem gegund !

Het gevoel dat ik heb om Roger zijn overwinning te “gunnen”, doet me onmiddellijk weer denken aan vroeger:

We woonden toen nog in Duitsland. Als ca. 12-jarig jochie zat ik dan op de bank naar tennis te kijken naar “Boom Boom”-Becker of Edberg of Lendl, maar meestal kreeg ik dan zó de tenniskriebels, dat ik de afloop van de wedstrijd níet kon afwachten, maar m’n tenniskleding aanschoot en op het racefietsje naar de Kazerne peddelde (2 straten verder) om daar tegen de oefenmuur te proberen, exact die slagen na te doen, die ik zoeven nog op TV had bewonderd. Zo leerde ik mezelf tennissen……en als je dan van geoefende tennissers complimenten krijgt over je goede techniek, streelt dat als autodidact natuurlijk wel je ego. 

Later, toen we inmiddels naar Nederland verhuisd waren, had ik een vast tennismaatje genaamd Orlando, waarmee ik úren en úren op de baan stond in Duiven (5 uur per dag was geen uitzondering). Toen kwam daar ook nog Eduardo (uit Peru) bij, waarmee ik als énige aanwezige op het héle tennispark (eigenaar verklaarde ons voor gek) met 40°C hitte, midden op de dag nog ettele uren en zweetdruppels opofferde om maar met tennis bezig te zijn. Achteraf jammer dat ik niet eerder op training ben gegaan, wellicht had er dan nóg meer in gezeten qua tennisniveau.

Thans ben ik een afgetakelde, heftig zwetende ex-C1’er met overgewicht, die het op de baan al lang niet meer moet hebben van voetenwerk of snelheid, maar enkel op techniek, balgevoel en hard slaan nog wedstrijden weet te winnen. Nog steeds kijk ik graag naar tenniswedstrijden, maar er is wel degelijk een verschil:   als ik het nu voel kriebelen…….loop ik naar de keuken, schenk mezelf nog wat te drinken in………en ga rustig op de bank zitten wachten tot het gekriebel over gaat !

posted under Memories
One Comment to

“Enjoying the game….”

  1. On juni 6th, 2009 at 08:49 Simone Says:

    Goh grappig hoe je zo dingen over iemand te weten kan komen.

    Ik vind Roger vooral erg sympathiek qua uitstraling, ook hoe ‘ie altijd een traan moet laten bij de prijzen :). Aandoenlijk, hoop het ook van harte voor hem!

Email will not be published

Website example

Your Comment: