Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Royalty watching

juni5

Ik fiets vandaag in de namiddag vrolijk richting de stad; ik wilde wat overhemden wegbrengen om te laten vermaken, wat lekkers halen voor ’t weekend en wellicht nog een terrasje eraan vastplakken. Helaas werd mij bij het Paleis van Justitie de weg al versperd door fikse aantallen agenten en evenzovele dranghekken. Enigszins verbaasd vraag ik aan een voorbijganger wat er aan de hand is……”Mode Biënnale” krijg ik te horen, hoewel ik niet direct begrijp wat dit allemaal inhoudt, valt me wel op dat ik overal VIP-tenten zie staan rond het Stadhuis en zaken die lijken op catwalks (dat blijken ze ook te zijn). Een beetje mokkend waarom dáár nou zoveel blauw op straat voor moet worden ingezet, fiets ik door. Ik moet dus noodgedwongen omrijden en al fietsend langs de dranghekken zie ik een paar Audi’s A8 staan; kenteken AA-66, AA-88 enz. Natuurlijk weet ik dat een AA-kenteken staat voor leden van ons Koningshuis. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt…..ik zie een hoop fotografen staan bij de zij-uitgang van onze geliefde Eusebius-kerk en hoor op de walkie-talkie van één van de agenten dat deze zich “moet klaarmaken voor vertrek“. Nog nieuwsgieriger stap ik af, parkeer m’n fietsje en ga rustig bij het dranghek récht tegenover de uitgang van de kerk staan. En verdomd………daar komt H.K.H. Prinses Màxima toch zomaar naar buiten stappen !  Naast mij staan 2 meisjes met bloemen in hun hand, een beveiliger meldt dit aan Maxima en vriendelijk glimlachend komt ze in mijn richting gelopen. Helaas is mijn Nokiaatje niet zo snel in het opeenvolgend fotograferen, maar Maxima neemt voor de meisjes de tijd. Uiteindelijk kijkt ze in mijn richting, ik roep haar naam…..ze loopt een paar passen in mijn richting en ik roep nog met de telefoon in de aanslag : “..voor het vogeltje !” (?? héél goed gevonden, Frank !!), ze lacht (gelúkkig), ik druk af en zij schudt vervolgens mijn uitgestoken hand !  Tegen de fotografen die haar naam roepen, merkt ze nog op dat deze haar áltijd al volgen en poseert vervolgens wel gewillig voor enkele mensen schuin tegenover mij…maar niet voor de fotografen.

Dan is Nederland tóch wel weer een mooi land, als je royalty zo makkelijk kan benaderen (zeker na de tragedie op Koninginnedag) en je als toevallige passant een leuke foto én een handdruk van Maxima in de wacht kan slepen. Viva La Hollandia !!

“Maxima……lach eens naar het vogeltje ??” 

Maxima....lach es naar het vogeltje ?!?!

posted under Heb ik dat weer??
4 Comments to

“Royalty watching”

 1. On juni 5th, 2009 at 20:29 Bianca Says:

  He breurke,

  kenteken AA, ik weet nog wel iemand die dat niet zou mistaan!

  Ma zal wel jaloers zijn met haar blauw bloed 😉

  liefs van je grote kleine zus

 2. On juni 6th, 2009 at 08:50 Simone Says:

  Geweldig, zo’n uitgelezen kans voor je weblog :)

 3. On juni 6th, 2009 at 20:24 Jessica Says:

  wow poepie goe man…de overhemden zijn ergens goed voor geweest 😉

  greetzzzzzzzzzz jessica

 4. On juni 12th, 2009 at 13:33 Ginny Says:

  Wauw zeg!!!!!! Keileuk om je royalty-avontuur te lezen!!!

  xx Ginny

Email will not be published

Website example

Your Comment: