Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

Bring the guns to town…..

juli3

Het is 03:00 uur ’s nachts, het is ook 33 °C en mijn bed begint langzaam op een waterbed te lijken en dus lig ik met de ramen wijd open, zonder dekens, klaarwakker het plafond te bestuderen. Langzaam dommel ik weg, om bij het volgende geluid van buiten weer klaarwakker op de klok te zien dat het inmiddels 04:46 is. Om 05:02 uur (!) (Get a life !) komt een van mijn overburen op het lumineuze idee om zijn resten oud brood op het dak van de schuur te gooien. Wat volgt is een gekkenhuis van kraaien die in een luidkeelse heftige discussie gaan met de aanwezige meeuwen (en ander vogelgespuis) over het hun al dan niet rechtmatig toekomen van welke broodkorst dan ook. 

Nu ben ik geen ornitholoog of andersoortige expert in de taal der vogelen, maar ik meen uit het geschetter op te kunnen maken dat de partijen het niet eens zijn of ooit gaan worden. Wát een takke-tyfus-herrie !! Ik ben nu dus helemáál wakker en begin ernstig te overwegen of ik de nachtrust niet gewoon moet laten zitten en om half 7 (met wallen) m’n gezicht op kantoor moet laten zien. Plots schiet me nog een andere optie te binnen:  een shotgun !!  Jaaaa……dát is een goed idee. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer voordelen me te binnen schieten. Een shotgun zou een oplossing of antwoord kunnen zijn voor een heleboel problemen:

 1. muziekoverlast door de onderburen? Trap de deur in, richt op de stereo en BÈNGG…..weg muziek !
 2. (te) vrolijk gekwetter van musjes in de bomen? Effe richten……BÈNGG !…….en de rust is wedergekeerd.
 3. irritante collega’s op het werk? Even de live-rounds vervangen door rubberkogels en…..BÈNG!…een goedgemikt schot op de knieschijf danwel genitaliën maakt ook aan dit probleem een einde.
 4. Scooters die heen en weer crossen over het troittoir voor je flat en daarbij per halve meter het gas twintig keer open en dicht draaien (what’s that all about??)……ff doorladen…..en jawel……BÈNGG…..de scooterbestuurder maakt een mooie doodssmak op het asfalt (had ie nu zijn helm maar gewoon opgedaan i.p.v. áchterop zijn hoofd!).

Of ik last heb van een overdaad aan agressie??  Ik denk van niet…..ik meen mezelf te kunnen inschatten op een rustig, weloverwogen maar vooral raak schot !!  Some people need a good smackin’ on a regular basis, and I am the very boy to do it !!  Don’t get mad, get even….weetjewel?  Daar hoeft helemaal geen agressie aan te pas te komen, wat mij betreft. Het enige gevaar is natuurlijk wel, dat iederéén zo’n shotgun gaat aanschaffen. Kijk…..dàt is natuurlijk níet de bedoeling…..het moet wel een beetje exclusief blijven ! 

Dusss…..misschien een ideetje voor het Partij-programma van Wolfgang Amadeus Wilders ??  Is die zogenaamde “hangjeugd” ook zóoo verdwenen. Have fun with your shotgun !!

posted under Heb ik dat weer??
3 Comments to

“Bring the guns to town…..”

 1. On juli 4th, 2009 at 22:22 Bianca Says:

  als je een goeie hebt gevonden dan graag even een mailtje, kan er hier ook wel een gebruiken. klote eksters/kraaien /roeken/vlaamse gaaien enz.
  de tijd van tjilpende lieve bruine musjes is voorbij hier, the time of krijsende grote vogels has come!
  of zoals Bertje Vis zegt, Pino? neerschieten en allemaal een plakje!

  lfs Bianca

  Frank: Bert Visscher zei eigenlijk: “Als het aan mij lag, die Pino op de BBQ en kregen we allemaal een plakje !”……maar het is je vergeven, zusje !

 2. On juli 4th, 2009 at 22:38 Arjan Says:

  Wat is er toch mis met een paar vogeltjes die een nieuwe dag aan het begroeten zijn….

 3. On augustus 12th, 2009 at 19:05 Rick Says:

  Big fan of the shotgun over here 😉
  Ik gebruik zelf altijd de airguitar uitvoering

Email will not be published

Website example

Your Comment: