Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

De pot verwijt de ketel……..

maart11

Aangezien ik tegenwoordig een bijzonder lange, betaalde vakantie geniet…..ben ik thans de aangewezen persoon om “het avond-eten” te verzorgen (what else is new?). Mijn lieftallige vriendin kwam (ietwat laat) thuis van een dag hard werken. Ik had niet erg op de tijd gelet, dus moest eigenlijk nog beginnen met koken (stoute Frank !). Macaroni di Franco…..moest het gaan worden. Helaas bleken de ingrediënten, hoewel van buiten in bedrieglijk goede staat, van binnen nieuwe levensvormen te ontwikkelen hetgeen ze ongeschikt voor consumptie maakte. Restten mij nog slechts 2 opties: óf nog ff snel naar de supermarkt, óf 3 trapjes naar beneden bij de snackbar wat halen. Juist, snackbar dus! Met de frikandel speciaal in de hand zaten wij rustig voor de TV te smikkelen. Eerst DWDD, toen Man Bijt Hond, die op dat moment even gingen “aanschuiven” bij een willekeurig gezin in Nederland. Hoewel de suggestie gewekt werd dat de cameraploeg kon meeëten, bleek dit toch niet het geval. Het echtpaar in kwestie, begon (met z’n tweeën) te eten, bij hun eethoek stond zelfs een lcd-tv geplaatst die aan stond. “Moet je zien”, zei Marcia. “Ze zitten gewoon alleen te eten, zelfs met de TV aan !”. “Ja, inderdaad!”, beaamde ik op veroordelende toon. En toen……..keken we elkaar aan en beseften allebei dat we dit alleen konden weten, omdat we zelf óók aan ’t eten waren……..mét de TV aan !! (………..)

posted under Heb ik dat weer??
3 Comments to

“De pot verwijt de ketel……..”

 1. On maart 11th, 2010 at 15:16 Simone Says:

  Lol, ik kreeg bij het lezen al zo’n beeld bij ‘ietwat laat’ dat Marcia om 23u eens binnen kwam en jij als brave huisman met schortje aan, pollepel in de hand en verpieterd eten een beetje beteuterd bij het aanrecht stond….. maar je was nog niet eens begonnen! Foei. Zo zie je maar: in het begin rennen ze voor je en daarna mag je het zelf doen ;). Nee hoor, de intentie was heel goed. En zo’n spontaan frietje is toch ook een heerlijke traktatie!

 2. On maart 11th, 2010 at 17:32 Bianca Says:

  He broer, op de een of andere manier komt
  me dit beeld bekend voor…

 3. On maart 30th, 2010 at 19:01 online Says:

  zeer interessant, bedankt

Email will not be published

Website example

Your Comment: