Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

30 Day Song Challenge…..day 29

december18

De challenge nadert z’n einde (ik hoor u een zucht van verlichting slaken (ikzelf namelijk ook…). De één na laatste categorie luidt;

“Noem een liedje dat je leuk vindt, maar dat niet in een taal is die je spreekt of verstaat ?”

Niet de meest simpele vraag misschien, maar in onze huidige internationale samenleving moet daar toch een antwoord op te geven zijn, niet? Helaas spreek ik Nederlands, Duits en Engels en versta ik redelijk Frans…..dus die vallen al af, maakt het er bepaald niet makkelijker op. Mijn keuze wordt:

Zucchero Fornaciari – Il Volo

Die Italianen zijn toch al zo goed in mooie melodietjes….jammer dat ze zo vaak slecht vertaald worden of nog slechter gecoverd.

2 Comments to

“30 Day Song Challenge…..day 29”

  1. On december 23rd, 2010 at 14:41 Paul Says:

    Het eerste wat me te binnen schiet is Duetto Sull’ Aria uit La Nozze Di Figaro van Mozart. Jazeker, je leest het goed een klassiek nummer. Geen flauw idee waar de dame over zingt maar het bezorgt me wel kippenvel… Het kan niet anders dan dat de tekst over iets heel moois gaat.

  2. On augustus 29th, 2012 at 00:18 Sharon Says:

    Ik ga voor mijn favo song toen ik 6 was, haha. Snap ‘m nu wel, aangezien Shakira het nummer ook in het Engels heeft uitgebracht. Helemaal gek van dit nummer was ik, volgens mij kunnen mijn ouders sowieso het hele album van Shakira niet meer horen…

    Shakira – Ojas Asi
    http://www.youtube.com/watch?v=5BzkbSq7pww&feature=relmfu

Email will not be published

Website example

Your Comment: