Het KladBlog

The stuff that is going through my mind….

30 Day Song Challenge…..day 30 (the end)

december23

Eenmaal begonnen aan deze challenge, vlogen de categorieën m’n hersenpan in (of uit), naarmate de tijd echter vorderde bleken een aantal categorieën niet interessant genoeg te zijn naar mijn smaak. Ik nam derhalve de vrijheid om e.e.a. aan te passen aan mijn eigen interesses. Hierdoor maakte ik het mijzelf echter wel een stuk moeilijker om aan 30 categorieën te komen. Hetgeen weer resulteerde in het nodige geworstel om echt élke dag een post te produceren. Dat lukte op het eind dus echt niet meer…… Maar nu is er dan een einde gekomen aan deze (kleine) lijdensweg. Ik hoop dat er voor ieder wat interessants bij heeft gezeten of je tenminste aan het denken heeft gezet. Thanks voor de reacties !!

De categorie voor dag nr. 30 is :

“Welk nummer van jouw favo-artist had nooit opgenomen mogen worden?”

Voor mij moet dat dus een nummer van U2 of Pearl Jam worden. Hoewel ik het origineel briljant vind, vond U2 het nodig om een 2e versie op te nemen van het nummer “One”, nu met Mary J. Blige in duet. Hoewel ik de soul van Mary best kan waarderen, slaat ze hier de plank echter volledig mis !  Waar dit nummer een treurig, afscheidsnummer van een liefde zou moeten zijn….maakt zij er een nummer van frustratie en geschreeuw van. Bovendien leent dit nummer zich niet voor vocale toonladdertjes en veel vertoon, daarmee verneukt ze de boel. Dat U2 het dan blijkbaar toch nog goed genoeg vond om uit te brengen heeft mij altijd verbaasd. Waarom zou je een nummer dat nagenoeg perfect is op het spel zetten voor een duetje?? Vandaar mijn keuze:

U2 & Mary J. Blige – One

2 Comments to

“30 Day Song Challenge…..day 30 (the end)”

  1. On december 23rd, 2010 at 14:53 Paul Says:

    Het is weer de tijd van de muziek top honderds en top duizends allertijden. Daarin staat U2’s One altijd hoog genoteerd. En vooral de laatste jaren. Ik denk dat dat vooral ook komt door de versie met Mary J. Blige. Die spreekt denk ik vooral de ‘jonge’ stemmers erg aan. Als het gaat om succesvol zijn, heeft die versie U2 ook niet bepaald windeieren gelegd. Wat betreft persoonlijke smaak ben ik het overigens wel met je eens. De Mary J. Blige versie mag nog geen eens in de schaduw staan van het origineel..

  2. On augustus 29th, 2012 at 00:26 Sharon Says:

    Jay-Z & Alicia Keys – Empire state of Mind

    Het eerste wat me te binnen schoot was Alicia Keys. Zij is zo’n belachelijk goede zangeres. Ze onderscheidde zichzelf van anderen door de liedjes dicht bij zichzelf te houden en ze had geen een of andere artiest nodig die een featuring deed. Totdat het nummer Empire state of Mind uitkwam. Ik weet nog goed dat “Fallin” uitkwam, en dat ik het toen ontzettend goed vond omdat ze een eigen stijl had. Niet ontzettend eigenwijs of opvallend, maar gewoon bijzonder goed. Dat ging door met “If I ain’t got you” en “No one”. Totdat Empire State of Mind uitkwam.

    Ikzelf vind het jammer dat ze dit nummer heeft opgenomen met Jay-Z, alsof ze zichzelf mee laat voeren met de kudde terwijl ze juist een compleet onafhankelijke artiest is/was. Zonde !

Email will not be published

Website example

Your Comment: